Importanța jocului în educația copiilor, subiect abordat în cadrul unui eveniment organizat în Săptămâna Educației

mec

Peste 250 de părinți, educatori și îngrijitori au avut ocazia să afle mai multe despre învățarea prin joacă de la experți naționali și internaționali în cadrul evenimentul „Ne jucăm și învățăm”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova în cadrul Săptămânii Educației.

Prezent la deschiderea oficială a evenimentului, ministrul Dan Perciun a vorbit despre importanța investiției în educația timpurie și a menționat că aceasta are un impact foarte mare pe termen lung.

,,Aveți cea mai mare apreciere din partea noastră pentru ceea ce faceți în grădinițe. Prin educația timpurie de calitate, dumneavoastră reușiți să contribuiți la o societate mai liberă, o societate cu oameni mai dezinvolți. Pentru că dacă asta văd copiii în grădiniță, după asta cresc cetățeni liberi și activi. Respectiv, aveți o misiune extrem de importantă făcând acest lucru”, a spus ministrul Dan Perciun în mesajul său către educatori. Totodată, oficialul a vorbit despre extinderea Programului Național „Investim în profesori”, urmând ca în prima etapă să beneficieze de acest program 209 grădinițe.

„Primii ani de viață sunt cei mai importanți pentru dezvoltarea creierului. Prin joc, copiii experimentează, rezolvă probleme și își exprimă creativitatea, învață să construiască o relație strânsă cu părinții, profesorii și colegii lor și să aibă încredere în ceilalți”, a menționat Maha Damaj, Reprezentanta de Țară UNICEF în Republica Moldova.

În cadrul atelierelor interactive, participanții la eveniment au avut parte de discuții și schimburi de experiențe facilitate de psihologi, specialiști în educație și sănătate, explorând importanța jocului în educația copiilor.

Săptămâna Educației, cu genericul „Moldova pentru Educație”, organizată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, sub patronajul Președinția Republicii Moldova, are scopul de a promova și susține creșterea calității educației în țara noastră.